Kelemen: N-am văzut probleme majore în USL, dincolo de certuri, care să fi necesitat decizia PNL

Kelemen: N-am văzut probleme majore în USL, dincolo de certuri, care să fi necesitat decizia PNL
Publicat: 25/02/2014, 23:38
Actualizat: 28/09/2018, 21:31

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că nu a văzut problemele majore din USL, dincolo de certurile cunoscute, care să fi necesitat decizia PNL de părăsire a Guvernului și spune că acum este „altă situație la care trebuie găsită o soluție”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, marți seară, de corespondentul MEDIAFAX cum comentează decizia PNL de a ieși de la guvernare și de a rupe USL, Kelemen Hunor a spus că nu ar comenta prea mult situația în urma deciziei PNL, pentru că UDMR nu a contribuit cu nimic la destrămarea USL.

„Nu îmi place să comentez deciziile celorlalte partide, ei au fost aleși împreună în 2012, au făcut opoziție împreună, ne-au dat jos de la guvernare împreună și când au cerut votul oamenilor l-au cerut pentru a guverna patru ani. Eu nu am văzut acele probleme majore, dincolo de certurile cunoscute, care să fi necesitat o astfel de decizie care, sigur, trebuie respectată. E un partid important PNL, nu vrea să meargă mai departe, are altă agendă, alte proiecte, asta este viața. În acest moment este o nouă situație, la care trebuie găsită o soluție. Nu aș comenta mai mult, pentru că noi nu am contribuit cu nimic la destrămarea USL, chiar am stat cât de departe se putea de această alianță”, a spus Kelemen.

Întrebat, în continuare, ce va face UDMR, cum va răspunde unei invitații a PSD de a forma o altă majoritate, liderul Uniunii a spus că se va accepta un dialog cu PSD.

„Noi, de fiecare dată când partidele democratice ne-au invitat la un dialog, am acceptat acest dialog, deci vom accepta dialogul și în continuare, că vine de la PSD, că vine din altă parte, niciodată nu am spus «nu» unei invitații la o discuție, la un dialog. Nu există, la această oră, o astfel de invitație, nu am vorbit nici cu Ponta, nici cu altcineva. Dacă va exista o astfel de invitație ne vom așeza la masă, ce vom decide nu știu. Cunosc părerile colegilor, abordările, perspectivele, dar le vom discuta în UDMR, dacă va exista o solicitare”, a subliniat Kelemen Hunor.

Acesta a precizat că, vineri, va avea loc o ședință a președinților organizațiilor județene ale UDMR urmată, sâmbătă, de ședința CRU, în care se va analiza situația politică.

„Nu cred că se va vota o rezoluție sau o poziție tranșantă în CRU, probabil, dacă va fi cazul, vom cere un mandat larg de negociere de la CRU”, a menționat liderul UDMR.

Referitor la o posibilă invitație privind intrarea UDMR la guvernare, Kelemen Hunor a declarat: „Dacă vom ajunge acolo, și dacă în urma discuțiilor vom ajunge la o concluzie care poate fi pusă pe hârtie, atunci sigur nu faci un astfel de pas fără un acord politic, de fiecare dacă așa am procedat”.

În ceea ce privește protocolul USL – UDMR din 2012, Kelemen Hunor a afirmat că în document nu se preciza nimic despre vreo cifră privind numărul de miniștri care revin partidelor, ci a existat o prevedere conform căreia, după alegeri, PSD, PNL și UDMR vor forma împreună guvernul, iar pozițiile în guvern vor avea loc în funcție de ponderea fiecărui partid.

„Nu se putea trece vreo cifră privind numărul de mandate de miniștri pentru că nu se știa rezultatul alegerilor”, a mai precizat Kelemen.

Liderii PNL au adoptat, marți seară, o rezoluție privind ieșirea liberalilor de la guvernare. Rezoluția prevede ieșirea de la guvernare, demisia în bloc a miniștrilor PNL și a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta și poziția parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

De asemenea, proiectul prevede și libertatea aleșilor locali de a negocia majorități la nivelul consiliilor județene și a consiliilor locale fără restricții de la centru.

În rezoluție, totodată se constată încetarea existenței USL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
SURSE: cum se modifică OUG 84 - antidrog. INML susţine că termenul de 72 de...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ea este Silvia Coman, medicul erou care a luptat până în ultima clipă. O boală...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Alianţa lui Viktor Orban şi-a ales preşedintele pentru noul grup din Parlamentul European. Cine preia...
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Strict SECRET în România. Decizia care-l face fericit pe Iohannis. Ordin la Guvern
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Timur, autointitulat Sabia Islamului. Marele cuceritor turco-mongol
×